Финалната вечер на шестия RADAR ще ни зашемети с едно истинско електрическо арт усещане за музиката, но и не само. За изкуството, без което не можем. За живота, който не може без изкуство. Такова е и битието на Антън Егер, който в редовете по-долу разказва за началото – музикално и трагично, но и водещо до настоящото търсене и разпространяване на щастието. Музикалното пътуване, което предстои на 11 август ще бъде пъстра жанрова плетеница – подарък за любопитните от Антън Егер, Мат Калвер, Робин Мъларки и Нилс Броос.

1.RADAR Beyond Music Festival има за цел да представи музикални проекти, които се срещат с разнообразни артистични форми. Кога открихте за себе си, че вашето изкуство не ви стига или с други думи – кога в радара ви влезе мултидисциплинарността?

Без да съм наясно с всички обособени слоеве, които споменавате, помня как изпитвах нужда от музика в много ранен етап от живота си. Майка ми беше музикант, така че прекарах деството си в пеене и свирене. Когато бях на 8, загубих родителите си в самолетна катастрофа във Венецуела . Mалкият ми брат и аз оцеляхме и се преместихме в дома на леля ми в Швеция. За съжаление, тя трудно се грижеше за нас и не позволяваше аз да продължа музикалните си занимания и да започна да свиря на барабани. Когато бях на 14 години, тя ме изгони и се преместих при моите баба и дядо, които, за разлика от леля ми, ме подкрепиха и насърчиха в нуждата ми да се изразявам чрез музика.

2. Мотивацията за вашия проект в три думи?

Композиция, игра, пътуване.

3. До колкото артистичната ви работа е неизбежност?

Силно вярвам, че ми е било писано да правя това. Колкото по-възрастен и по-зрял (надявам се) ставам, толкова повече разбирам колко важна е мотивацията, за да навигираме през живота. Да се будиш в очакване на своя ден е златно. Щастието е най-големият подарък и нещо, което не трябва да приемаме за даденост.

4. Ако можехте да творите в поне още една форма – коя би била тя?

Обущарството. Имам афинитет към обувки и кожа.

5. 2019-та е годината ви на … ?

Физически предизвикателства. Самоусъвършенстване. Издаване на дебютния ми албум като лидер на групата.

6. Кога музиката e отвъд?

В онези моменти, в които губим себе си и съзнанието си около това, което всъщност правим / свирим.

7. Кой е личният Ви радар?

Предполагам, че всички трябва да се ориентираме според собствените си лични радари, за да постигнем щастие в живота. Само ако сме щастливи, можем да разпространяваме любов, щастие и да бъдем толерантни и отворени един към друг. RÆDÆR.

8. Форматът на нашия фестивал разглежда технологиите като изкуство и допълваща артистична форма. Какво значение им отдавате във вашата работа?

Аз, както повечето музиканти днес, използвам електроника и компютри, за да пиша и развивам нашата музика – нещо, което обичам да използвам като допълнение към другите по-старомодни методи – „седнал до пианото с химикалка и лист хартия“.

9. Често гостуващите при нас проекти са до толкова спонтанни актове или пък дотолкова зависещи от променливи, че не биха могли да бъдат повторени. В този смисъл те остават тук и сега. Какво е вашето отношение към тук, а към сега?

Аз, както повечето музиканти днес, използвам електроника и компютри, за да пиша и развивам нашата музика – нещо, което обичам да използвам като допълнение към другите по-старомодни методи – „седнал до пианото с химикалка и лист хартия“.

10. Какво да очакваме от Вас във Варна?

Жанрово-определящ микс от електроника, хардкор съвременни бийтове и ретро-музикални-удоволствия.


Последвай Артиста


Anton Eger drums

antoneger.com

Facebook

Instagram

Spotify


Matt Calvert guitar

Soundcloud

Instagram

Spotify


Niels Broos keyboards

Soundcloud

Instagram

Spotify


Robin Mullarkey electric bass

Instagram

Soundcloud

robinmullarkey.com