Titanichno

На 4-ти август ще станем свидетели на едно музикално-театрално представление, изпълнено с хумор, кино прожекции и, разбира се – качествена музика. В своя проект ТИТАНИЧНО Милица Гладнишка и едни от най-изявените джаз музиканти в България ще ни разкажат историята на оркестъра на Титаник, който не спрял да свири до потъването на известния лайнер.

До началото на RADAR остава малко повече от седмица, а ние продължаваме традиционната си поредица от интервюта за тази година с отговорите на барабаниста на ТИТАНИЧНО Атанас Попов, който ни разказа повече за необикновения спектакъл, който ни очаква.

RADAR Beyond Music Festival има за цел да представи музикални проекти, които се срещат с разнообразни артистични форми. По какъв начин, според Вас, подобно взаимодействие между изкуствата може да бъде обогатяващо за публиката и за самите артисти?

Всяка една среща на различни изкуства и артисти е неочаквана и емоционална, и тази емоция се предава на публиката.

Разкажете ни за мотивацията си да реализирате Вашия проект. Можехте ли да не направите този проект?

Проектът Титанично е изцяло плод на срещата на различни видове изкуство, невероятният професионализъм на всеки един от участниците в него. Той можеше да не бъде осъществен, но любовта към музиката и сцената се оказа силна и страстна, и избухна в представлението, което завладява всеки един от нас!

Ако трябваше да поставите част от работата си в капсула, която да бъде отворена след 20 години, какво бихте поставили?

Усмивките и радостта от срещата между музиката и публиката.

2017-та е годината на… ?

Предизвикателствата.

Кога музиката e отвъд?

Винаги.

Кой е личният Ви радар?

Емоцията и любовта.

Как влияят технологиите върху изкуството днес?

Положително.

Каква е ролята на импровизацията във Вашата работа?

Водеща.

Какво да очакваме от Вас във Варна?

Много смях , финес и стойностна музика!