На 10 август RADAR ще бъде платформа за феномена на новото време, наречен мултидисциплинарност. Джаз, електроника, театър, мода и видео арт са основните елементи в проекта MIXING VANITY, а суетата е главен герой. Представлението изследва границата на нарцисизма със смирението и многозначността на красотата. Един комплексен наратив по идея на пианиста и композитор Димитър Бодуров, който събира впечатляващ екип от артисти.

1.RADAR Beyond Music Festival има за цел да представи музикални проекти, които се срещат с разнообразни артистични форми. Кога открихте за себе си, че вашето изкуство не ви стига или с други думи – кога в радара ви влезе мултидисциплинарността?

Музиката не произлиза от музиката. Тя е саундртака на живота, огледало на вселената. Тя се храни с други изкуства и с човешки истории. Изкуствата са просто различни изразни средства на една и съща енергия . Моето изкуство е музиката и тя ми е достатъчна, но не изключвам което и да е друго изкуство да бъде въвлечено.

2. Мотивацията за вашия проект в три думи?

Любопитство. Начало. Безкрай.

3. До колкото артистичната ви работа е неизбежност?

Има хора, за които светът е цифри. Има хора, за които светът земята. Аз виждам света чрез изкуството.

4. Ако можехте да творите в поне още една форма – коя би била тя?

Може би филм. Обичам филмите. Обичам разказа, кинематографията. Съвкупността на толкова неща, които с превръщат в едно.

5. 2019-та е годината ви на … ?

Нови проекти и нови контакти.

6. Кога музиката e отвъд?

Когато забравиш себе си и като слушател и като музикант. Когато почувстваш, че това което правиш (имайки пред вид живо изпълнение) не ти принадлежи, а е част от някакъв космически план и ти си просто проводник.

7. Кой е личният Ви радар?

Непознатото

8. Форматът на нашия фестивал разглежда технологиите като изкуство и допълваща артистична форма. Какво значение им отдавате във вашата работа?

Импровизацията е сега, а композицията е тук.

9. Често гостуващите при нас проекти са до толкова спонтанни актове или пък дотолкова зависещи от променливи, че не биха могли да бъдат повторени. В този смисъл те остават тук и сега. Какво е вашето отношение към тук, а към сега?

 

10. Какво да очакваме от Вас във Варна?

 


Последвай Артиста