В неделния следобед на 11 август, в чаровния творчески кът Социалната чайна, Теодора Константинова и Радослав Механджийски, ще разнищят понятията „мода“ и „манипулация“. Лекцията им ще бъде визуален разказ с главен герой съвременното изкуство. Ето какво Теди и Радо споделиха за проекта си.

1.Какво да очакваме от Вас във Варна?

Нова доза любопитни пресечни точки между различни артистични медии и разглежданите от тях теми. Нямаме търпение да се срещнем отново с варненската публика и въобще да се потопим в атмосферата на Радар фестивал!

2. За втора година ще презентирате лекция? Върху какво ще акцентира тя?

Темата ни ще бъде „Мода, Манипулация и Съвременно изкуство!“. Ще представим един вълнуващ визуален разказ, жонглиращ с двусмислието на понятията „мода“ и „манипулация“, където основно действащо лице ще бъде съвременното изкуство с акцент върху елементите на театър и пърформанс в модния „спектакъл“.

3. До колкото артистичната ви работа е неизбежност?

То е като неизбежната нужда от кислород, за да съществуваш.

4. Ако можехте да творите в поне още една форма – коя би била тя?

Все по-често изпитваме желанието да застанем от другата страна – самите ние да бъдем артисти, да изпробваме – чисто интуитивно – художествени средства.

5. 2019-та е годината ви на … ?

Преосмисляне и надскачане.

6. Мотивацията за вашия проект в три думи?

Мисия, отдаденост, любов.

7. Често гостуващите при нас проекти са до толкова спонтанни актове или пък дотолкова зависещи от променливи, че не биха могли да бъдат повторени. В този смисъл те остават тук и сега. Какво е вашето отношение към тук, а към сега?

Всяко едно наше събитие е силно обвързано с усещането за тук и сега, за нещо ексклузивно и специално, което няма как да се повтори – преди всичко като усещане, като преживяване – и за нас, и за публиката. Темите на лекциите можем да повторим, но новата среда, новите реакции силно променят заряда на събитието.


Последвай Артиста