За шести път, RADAR ще се устреми да бъде запомнящо се преживяване, размиващо границите между музикални жанрове и направления в изкуството. На 10 август, от 21:00 ч., в специалното скрито, но открито, електрично, но и романтично място – двора на Градската художествена галерия, Виктор Проданов, или xDEx, ще комбинира звуково пространство с ритъм, което ще постави зрителя в една уникална музикална структура и ще си „поиграе“ с усещането му за време. В редовете по-долу ще откриете какво се крие зад времето, любопитството, скуката и изненадването.

1.RADAR Beyond Music Festival има за цел да представи музикални проекти, които се срещат с разнообразни артистични форми. Кога открихте за себе си, че вашето изкуство не ви стига или с други думи – кога в радара ви влезе мултидисциплинарността?

Мултидисциплинарността бих я нарекал поливалентност или еклектизъм. И тя се появи, спонттано, след множества колаборации с артисти от различни хоризонти, след избледняването на жанровата дефиниция и приемането, че крайният резултат не зависи изцяло от теб.

2. Мотивацията за вашия проект в три думи?

Любопитството от гледката на нови хоризонти.

3. До колкото артистичната ви работа е неизбежност?

До колкото гледам на нея сериозно и доколкото отношението на другия към нея не ме ужасява.

4. Ако можехте да творите в поне още една форма – коя би била тя?

Не са една или две, не бих желал да се фокусирам върху нещо конкретно.

5. 2019-та е годината ви на … ?

Узурпацията, надминаваща себе си.

6. Кога музиката e отвъд?

… тишината се превръща в хармония и сенките си разказват приказки.

7. Кой е личният Ви радар?

Скуката.

8. Форматът на нашия фестивал разглежда технологиите като изкуство и допълваща артистична форма. Какво значение им отдавате във вашата работа?

Примордиално. Въпросът, който бих си задал би бил: “какво значение придавам на тези, които нямат допирни точки с технологията”.

9. Често гостуващите при нас проекти са до толкова спонтанни актове или пък дотолкова зависещи от променливи, че не биха могли да бъдат повторени. В този смисъл те остават тук и сега. Какво е вашето отношение към тук, а към сега?

Като актуален спомен в колективната памет. И неразрешен въпрос в субективната и обща темпоралност. Не мога да отговоря на този въпрос по прост начин.

10. Какво да очакваме от Вас във Варна?

Нямам никаква представа. Бих желал да изненадам себе си.


Последвай Артиста


Stay in touch with the artist

Soundcloud

Facebook