Основна програма

За 4та поредна година RADAR фестивал открива нови музикални хоризонти и преминава дръзко отвъд границите на музикални стилове, изкуства и възприятия.

Артисти от легендарния немски лейбъл ЕСМ откриват фестивала на 3-ти август. Аня Лехнер и Франсоа Кутюрие ще представят своето дуо. MODERATO CANTABILE е концерт, посветен на мистиците Комитас, Гурджиев и Момпоу.  Двамата виртуозни музиканти се потапят в сакралните дълбини на творчество, останало маргинално за музикалната история, но поставено като основен акцент точно в този август за публиката на RADAR. Екип от 10 души, начело с харизматичната Милица Гладнишка пристига с проекта ТИТАНИЧНО. Един концерт, спектакъл, комедия и едновременно с това трагедия – разказ за последните часове на оркестъра на Титаник, свирил преди края, изпълнен с любов към живота. Музика по картини и спомени, музикалното представление БЕЛЕЖКИ ПО ХОПЪР с участието на Джудит Схолте, Димитър Бодуров, Нилс ван Хафтен, разказва историята за живота и картините на известния американски художник Едуард Хопър през очите на неговата съпруга.

Запознайте се с пълната програма и изберете своето пътуване между границите на очакваното.

Креативност отвъд границите  - съпътстваща лекционна програма

Тази година RADAR представя своята съпътстваща програма, в която лекции и презентации ще изнесат артисти, близки до концепцията на формата. Хора, преосмислящи изкуството чрез новите технологии, граничните форми и предаващи своя опит в композицията, звуковия дизайн и архитектурното изграждане на звукови и визуални композиции. Всички те ще представят и свои проекти в рамките на фестивала.

RADAR за деца