Писма от Ню Йорк събира Хедър Уеър и Татяна Колева в общ проект, изследващ физическите измерения на звука. Вдъхновение за тази среща са артисти от т.н. New York school – течение от 50-те години на миналия век, към което принадлежат редица артисти от различни арт сфери. От композиторите можем да отбележим имената на Джон Кейдж, Мортън Фелдман и Кристиян Уулф и хореографа Мърсиер Кънингам. Всички те се свързват с развитието на абстрактния експресионизъм. Общото между тези артисти, които често са живеели в един и същ квартал на Голямата ябълка и дори са работили заедно, е желанието за освобождаване на подсъзнанието. Иммено затова партитурите им често представляват не ноти а графичните нотации, символи, свободни за интерпретация от всеки музикант. В Писма от Ню Йорк можем да видим тези партитури представени веднъж чрез хореографията на перкусиите, където всяко движение на музиканта произвежда вариации в звука, така и чрез съвременния танц, който има своя „вътрешна музика“. Един концерт за хората, които слушат през всичките си сетива.
Хердър Уеър е един от най-изявените танцьори в Холандия. След интензивната си кариера с LeineRoebana dance group, тя продължава като самостоятелен артисти. Носител е на престижната наградата Златен лебед за най-добър танцор на 2010.

„Татяна е страхотен перкусионист… брилянтно изсвирено представление … експлозивна енергия…“

Ню Йорк Таймс

ЗаглавиеПисма от Ню Йорк [CA / BG]Артист/ГрупаХЕДЪР УЕЪР (ТАНЦ/ХОРЕОГРАФИЯ), ТАТЯНА КОЛЕВА (ПЕРКУСИИ/КОМПОЗИЦИЯ)Арт формаСъвременен танц и музика от Ню УоркЛокацияГрадска художествена галерия (зала)Дата/Час03.08 / 19:30Времетраене60"Билети12лв. / 8лв. Купи своя билет