Христо Големинов е саксофонист, композитор и мулти-инструменталист. Роден е в Португалия в българско семейство и от 6 години живее в Амстердам.

RADAR Beyond Music Festival има за цел да представи музикални проекти, които се срещат с разнообразни артистични форми. Кога открихте за себе си, че вашето изкуство не ви стига или с други думи – кога в радара ви влезе мултидисциплинарността?
Не чувствам, че музиката не ми стига, но когато имам контакт с други артистични форми, ме спохождат идеи за мултидисциплинарни проекти. Редовно чувствам, че трябва повече да гледам извън моя музикален кръг, но не е лесно.

До колко артистичната ви работа е неизбежност?

Имам нужда да творя – това е част от начина, по който си намирам мястото в света.

Ако можехте да творите в поне още една форма – коя би била тя?

Програмиране

2023-та е годината ви на … ?

Имейли

When is music beyond?

Винаги, когато енергията е добра.

Кой е личният Ви радар?

Пробвам радарът ми да е отворен към каквото не познавам и/или не разбирам – с музиката както и с хората, няма голяма разлика.

Форматът на нашия фестивал разглежда технологиите като изкуство и допълваща артистична форма. Какво значение им отдавате във вашата работа?

В моята работа нямам много опит с нови технологии, но имам интерес към тази сфера и малко по малко се уча.

Често гостуващите на RADAR festival beyond music проекти са до толкова спонтанни актове или пък дотолкова зависещи от променливи, че не биха могли да бъдат повторени. В този смисъл те остават тук и сега. Какво е вашето отношение към тук, а към сега?

Дори когато един проект се повтаря, пак имаме само тук и сега. Търся във всеки концерт да оставя тези два аспекта да живеят, без да им преча.