МИСИЯ, КОНЦЕПЦИЯ И ФОРМАТ

Фестивал RADAR има за цел да разшири границите на културния живот във Варна. Ние представяме музикални проекти, в които по един кохерентен начин се срещат разнообразни артистични форми като филм, видео арт, поезия, съвременен театър и танц, както и може би най-креативният сектор в нашия модерен живот – технологиите. Нашият RADAR засича пресечните точки между различните музикални жанрове и тенденции, както и между музиката и другите форми на изкуство. Нашият RADAR търси творчество, което излиза отвъд традиционните граници; изследва чистотата на артистичното изразяване и съдейства в процеса на разгръщане на автентичен опит.

Платформата на фестивала представя смели и иновативни идеи чрез концерти, представления, отворени дискусии, работилници и ателиета за всички – деца и възрастни, професионалисти и любители. RADAR създава пространство за зареждаща неочаквана среща с една нова естетика.

ПРИЗОВЕ, НАГРАДИ И УЧАСТИЯ В ГРАЖДАНСКИ ИНЦИАТИВИ

Фестивалът е припознат от Европейската асоциация на фестивалите и е трикратно удостояван със знака ЕФФЕ (Европа за фестивалите, Фестивалите за Европа) за 2019-2020, 2017-2018 и 2015-2016.

Фестивалът е удостоен с диплома за отличие ПроКултура 2019 за принос за развитието на достъпа на младите хора до култура от Българската асоциация на работодателите в сферата на културата.

Изпълнителният директор на RADAR Festival Beyond Music – Светлозара Христова е финалист в класацията 40 до 40, сезон 5 на Дарик Радио през 2017 г., която има за цел да отличи активни граждани в различни области – култура, образование, предприемачество.

Фестивалът получава отличието Media AwАRTs 2015 – приз, връчен от независимите журналисти във Варна.

снимка: Красимир Кръстев (ЕД)

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Българските гласове за Европа

През април 2022 г. се проведе дискусия на тема „Бъдещето на културата в общото европейско пространство" с организатор Българската телеграфна агенция. Това бе четиринадесето поред събитие на БТА в рамките на инициативата „Български гласове за Европа“, изпълнявана с подкрепата на Европейския парламент. Сред темите на дискусията бяха европейските и национални политики в сферата на културата: театър, кино, музика, литературата; бъдещето на фестивалите; пътища за финансиране на проекти и реализацията на публично-частни партньорства.

лекция

Тя във Варна

Националната доброволческа мрежа „ТЯ в България” към фондация „Екатерина Каравелова” обединява 32 доброволки в 11 местни екипа в Пловдив, Варна, Габрово, Видин, Плевен, Велико Търново, Сандански, Стара Загора, Монтана и Враца. ТЯ в…™ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Целта на събитието е да бъде уютно място, където други момичета и жени намират вдъхновение и подкрепяща среда в следването на своите стремежи. Изпълнителният директор на фестивал РАДАР представи своя професионален път във формата през март 2022 г.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

TEDXTALYANA

Платформа “Иноватор” организира през юни 2019 г. варненско издание на световната поредица от конференции, създадена, за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“.

лекция

Лидерство, иновации и нови организационни модели

Лекция и дискусия със студенти от катедра "Международни икономически отношения" към Икономически университет - Варна през май 2017 г. за лидерството при управлението на проекти, значението на иновациите и "практикуването" на нови организационни модели.

модератор

Форум за иновации и култура на споделянето

Изпълнителният директор на фестивал РАДАР бе модератор на панел „Общности”, както и водещ на еднодневна работилница в рамките на „Форум за иновации и култура на споделянето” в град Велико Търново, 2016.