Детайли

Дата:

05/08/2023

час:

20:00

място:

Археологически музей - Варна

За събитието

Евден Димитров, бас • Денис Попстоев – саксофон • Божидар Василев-ТромБоби, синтезатори • Владислав Мичев, тромпет • Радо Казасов – барабани

Евден Димитров е бас китарист и композитор, който комбинира любовта си към електронната и експерименталната музика с традициите в джаза. Дебютният му албум TENSION/RELEASE е резулататът от многобройните му часове в търсене на своя звук и колаборацията му с артисти като Trombobby, Прея, Любо Киров, Поли Генова, Михаела Маринова, So Called Crew, DAYO, Funky Miracle и други. Композициите на EVDN. успяват да достигнат публика в над 150 държави, присъствие в множество плейлисти на стрийминг платформите, като Fresh Finds Jazz и All New Jazz в Spotify, както и ротации в радиа като BBC Radio 1, KCRW и Rinse FM. Като асистент по бас китара в Националната Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” EVDN. търси да постигне незабравимо преживяване за всеки слушател и ново движение в българската музика, което да вдъхновява бъдещите артисти.

Събитието се осъществява с подкрепата на Програма “Достъп” на Фондация “Арт Офис”, финансирана от Национален фонд “Култура”.