Details

Date:

06/08/2023

Time:

21:30

Location:

Археологически музей - Варна

About the tour

Сезар Латоре, пиано • Михаил Иванов, бас • Борислав Петров, барабани

Испанския джаз пианист и композитор Сезар Латоре създава нов саундтрак на живо към класическия ням филм на Бъстър Кийтън – ГЕНЕРАЛЪТ. Създаден през 1926 г. и режисиран от Клайд Брукман, филмът е считан за един от шедьоврите на нямото кино. Този емблематичен филм е зашеметяваща комедия с много движение и замайващ ритъм. Джаз импровизацията отлично подсилва динамиката към сцените, обединени с щрихи от класическа и съвременна музика. Групата следи действието, шума на вагоните, изстрели от пистолет, изобощо всяки детайл. С акомпанимента си групата също подчертава емоциите, които пораждат различни сцени в ситуации на конфликт, страх, жестокост, разбитите надежди и разочарование.
Триото придава съвременно звучене на  саундтрака като използва различни ефекти и  електроника. ГЕНЕРАЛЪТ разказва история за войната и история за любовта, и музиката на Цезар Латоре отразява тази двойнственост с креативност и уважение към този значим филм.

Събитието се осъществява с подкрепата на Програма “Достъп” на Фондация “Арт Офис”, финансирана от Национален фонд “Култура”.

Следете групата