Детайли

Дата:

25/03/2023

час:

21:30

място:

Sofia Live Club

За събитието

Димитър Бодуров – пиано и електроника • Иван Шопов – електроника

Transcendence или Пренасяне е следващата глава от съвместните музикални изследвания на електронния продуцент Иван Шопов и джаз пианиста и композитор Димитър Бодуров. Вторият албум на дуото ще бъде издаден през март 2023 г. и съдържа шест дълги и дълбоко потапящи композиции, които ни пренасят в непознато пространство на джазови импровизации, неокласически минимализъм и даун-темпо електроника. 

Пламъкът на тази колаборация е разпален от спонтанността и енергията на свободната импровизация, но и от прецизността на музикалното майсторство. Transcendence е дълбок и атмосферен албум, който остава фокусиран и директен. Построен на принципи от съвременната композиция и усъвършенствания звуков дизайн, албумът е предизвикателно завладяващ и интригуващ за слушане. Бодуров и Шопов демонстрират изключителна артистична синергия и технически контрол. 

Специално за албума, Венелина и Андрей Катански от студио micronavt създават видеа заснети под микроскоп, които представляват импровизации с химични вещества за кристализация и техники за модификация на светлината. Резултатът е неземни картини, които резонират с емоцията и динамиката на музиката и допълват това аудио-визуално преживяване.